zondag 15 juli 2012

Specht

"s Morgens, met een lekker bakkie koffie, wakker worden.
De vogels komen af en aan om te eten van de blokken die we hebben opgehangen.
Je ziet van alles, koolmeesjes, pimpelmeesjes, mussen, zowel de heg- en huismus, winterkoninkje, boomkruipertje, boomklevertje en, jawel de specht!!!!
En alles wat op de grond valt, eten de merels en koerduifjes weer op.
Het is zo genieten, iedere morgen.
Maar, wat is het moeilijk om een foto te maken van de specht. Die is zo op zijn hoede, bij iedere beweging is hij weg. Dus, toestel in de aanslag en heel stil zitten en wachten en ja, dan lukt het, niet helemaal zuiver, het is van binnen gemaakt, maar, je kunt hem toch zien en dat wil ik graag met jullie delen.

Hoe kom ik hier bij???????

Gewoon eraan gaan hangen, zoals de rest dat doet!

Is dit niet geweldig??????

6 opmerkingen:

 1. Mooi! Dank je wel voor het delen van dit bijzondere plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan. Geniet van alle kleine dingen in het leven!!!

   Verwijderen
 2. Het heeft atijd iets gezelligs en rust gevend om zo naar die vogeltjes te kijken, zeker bij een voerautomaat of iets dergelijks. Wij hebben bijvoorbeeld in de winter altijd een grote pot pindakaas in het vogelhuisje liggen, afgelopen winter hebben 4 grote potten pindakaas gevoerd en ik kan je zeggen hij gaat schoonleeg.
  Als het weer beter word gaan we alleen nog verder met tropenzaad (omdat dat een zaadmengels is voor heel veel verschillende vogels (en dat hebben we toch omdat we een binnen en buiten voliere hebben).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk is dat, die pindakaas, maar, dat is idd alleen voor de winter. Wat wij nu hebben hangen is voor de zomer. Insecten zijn het met zaadjes samengeperst en ze zijn er gek op. Echt genieten, want mijn bloeddruk is behoorlijk gezakt, sinds we hier wonen.

   Verwijderen