zondag 27 mei 2012

Koolmees


dit moet ik even laten zien.
2 Maanden geleden heeft manlief 2 vogelhuisjes gemaakt, om te broeden. Met invlieggat voor koolmeesje.
Tot onze grote verbazing, werd het telkens bezocht door de koolmeesjes. Ze gingen erin en eruit, tot op een keer we zagen, dat ze met takjes en mos ed. er in vlogen. Wat hadden ze het druk. Toen zagen we ze even niet meer en dus dachten wij, ze komen niet meer, het huisje is toch afgekeurd. Maar niks van dat alles, het vrouwtje zit nl. te broeden en het mannetje komt haar nu steeds eten geven. Op de foto zie je net het kopje van vrouwtje eruit steken. Ze zit te wachten op het mannetje mannetje, dat in het boompje ervoor zit met wat lekkers. Ben benieuwd wanneer de kleintjes uitkomen. Ik probeer dan weer foto's te maken, maar dat valt niet mee, want ze zijn zo vlug.

Hier de foto.5 opmerkingen:

 1. Oh zo leuk he omdat dicht bij te kunnen hebben

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die koolmeesjes en dan ook nog in het vogelhuisjes wat in dit geval je man gemaakt heeft, dat geeft het nog iets extra's. Ik zou zeggen geniet ervan het kleine grut is zo weer uitgevlogen, maar het zou kunnen dat pa en moe koolmees er nog een broedsel achter aan gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joke en Aafke,

   Ja, zo leuk. Eerst dachten we dat het misschien niets zou worden, die zelf gemaakte huisjes, maar het gaat geweldig. Manlief heeft wel gelet op diepte van het kastje en de invlieg opening, want daar zijn ze erg kieskeurig in. Maar, het is goed gelukt. LOL

   Verwijderen
 3. Hoi Marga ik zie dat je volger bent en je hebt mijn linkje geplaats,helemaal super!!Maar voor wel pakketje wil je meedoen?zou je het onder de blog willen schrijven vandaag dan kan ik je erbij doen!!
  Fijne dag en nu maar duimen.X MArielle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh wat leuk om er telkens naar te kijken he
  grtjs, Emma

  BeantwoordenVerwijderen