maandag 30 juli 2012

KLAAR

Eindelijk, hij is af!!!!!!

De zijkant

Helemaal

De achterkant

Nu nog satijnlint door de gaatjes in het midden en aan de zijkanten, maar dat schreef ik gisteren al, daar kan ik moeilijk aankomen, 12 meter aan één stuk. Maar, dat komt nog wel. Voorlopig ben ik zeer tevreden.

Ik ben nu bezig met Dolfje, dus wordt vervolgd..........

zondag 29 juli 2012

Even een berichtje

Ja, even een berichtje over de sprei. Hij is klaar, tenminste, ik moet nog een paar draadjes afhechten. Dan moet ik nog aan ongeveer 12 mtr. ecru satijnlint zien te komen. Op bijna alle webwinkels gaat het per 1 of 2 meter en daar heb ik niets aan, het moet gewoon 12 meter zijn en hier in de buurt is niets waar ik dat kan kopen. Op de markt gekeken, maar dat is oud en stoffig en nog heel duur ook, dus dat werd het niet. Iemand misschien een idee waar het wel te koop is aan één stuk? Anders maar een foto zonder lint........

Het mooie bruidsjurkje is verstuurd vanuit Amerika. Ik ben zo benieuwd wanneer het binnenkomt en hoe het er in het echt uit zal zien!!!!! Op de foto is het zo kunstig gemaakt.


Is het geen prachtige jurk????  Als je hier klikt, kun je haar blog bekijken en kun je deze jurk beter zien. Zij, Felma, maakt zulke mooie jurken en pakjes, je kijkt je ogen uit, echt, je moet gewoon even een kijkje nemen. Zij heeft nu weer een give-away voor de maand augustus, dus schrijf je in en wie weet, win jij ook zo'n schitterend jurkje.

Tot morgen en nog een fijne avond!

dinsdag 24 juli 2012

Bijna klaar

Het schiet op. De sprei is bijna klaar. De laatste loodjes......
Hij moet nu gewoon af. Dus, zelfs met dit warme weer, gewoon doorgaan met haken. Af en toe even de handen afspoelen, anders haakt het zo zwaar van het vocht.
Nog een fotootje van de sprei terwijl ik bezig ben.

Een hele hoop sprei!!!!

De laatste steken

Fijne avond nog voor jullie allemaaal.....

HAPPY!!!!!!!

Hebben jullie mijn link gezien van die prachtige give-away van Felma ??? Zij maakt schitterende bruidsjurkjes voor poppen in poppenhuizen. Eén van die prachtige jurkjes gaf ze weg via een give-away. Ik vond dat zo kunstig gemaakt en zo prachtig, dat ik besloot mee te doen. En wat denk je??????? IK BEN DE WINNAAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik ben hier zo blij mee, dat kun je wel denken. Dat moest ik gewoon even kwijt.
I am soooooo happy!!!!!!!!
Zodra ik het binnen heb, laat ik een foto zien.
Thank you Felma!!!!

zondag 15 juli 2012

De slak

Nee, ik heb niet stil gezeten hoor. Het weer zat niet echt mee, al die regen, dus wat doe je dan? Juist, haken en hier is het resultaat.


Dit aapje heb ik uit het boek aapjes haken van Christel Krukkert en het beertje  hier 





Deze slak heb ik net af. Wat was dat leuk om te maken.
Je kunt het patroon hier vinden.


Gisteren kreeg ik nog een kastje van mijn mannetje, wat hij gelijk heeft opgehangen. Voor al mijn haakwerkjes! Lief hè, bedankt hoor mannetje!!!!!




Nu nog een heleboel haken en hopen, dat het kastje snel vol zal zijn.

Specht

"s Morgens, met een lekker bakkie koffie, wakker worden.
De vogels komen af en aan om te eten van de blokken die we hebben opgehangen.
Je ziet van alles, koolmeesjes, pimpelmeesjes, mussen, zowel de heg- en huismus, winterkoninkje, boomkruipertje, boomklevertje en, jawel de specht!!!!
En alles wat op de grond valt, eten de merels en koerduifjes weer op.
Het is zo genieten, iedere morgen.
Maar, wat is het moeilijk om een foto te maken van de specht. Die is zo op zijn hoede, bij iedere beweging is hij weg. Dus, toestel in de aanslag en heel stil zitten en wachten en ja, dan lukt het, niet helemaal zuiver, het is van binnen gemaakt, maar, je kunt hem toch zien en dat wil ik graag met jullie delen.

Hoe kom ik hier bij???????

Gewoon eraan gaan hangen, zoals de rest dat doet!

Is dit niet geweldig??????

zaterdag 7 juli 2012

Cadeau voor Kaylee

Vandaag is Kaylee jarig. Zij is de vriendin van onze zoon Hugo en het is zo'n leuk stel, ze passen precies bij elkaar!
Daar moest natuurlijk iets voor gemaakt worden. Ooit had ik ergens iets gezien, wat ik zo leuk vond en dat zou ik gaan maken. Maar, waar stond dat ook alweer? Zoeken en zoeken, maar vinden, nee hoor. Dan zelf maar iets verzinnen en dat is best goed gelukt, al zeg ik het zelf. Wel, kijk zelf maar.....

Het gehaakte schilderijtje, opgesierd met lint

Dit is een muisje, dat uit haar holletje kijkt.


Waar alles tegenaan zit, is een schildersdoekje, daarop vulmateriaal en daar overheen een stukje stof. Dat heb ik aan de achterkant vast geniet. En dan kun je het gaan versieren met van alles en nog wat. Ik heb dus wat lintjes gemaakt en dat muisje gehaakt en van vilt een ingang van haar huisje. Verder wat bloemetjes en hartjes. Alles in de kleuren die Kaylee mooi vindt.

Ik hoop, dat ze er blij mee is.

dinsdag 3 juli 2012

Popje

Hoe leuk is het om een klein popje te haken. Wel, heel erg leuk!!!!!
Door rond te zoeken voor een patroon ben ik hier terecht gekomen. Hele leuke site met allemaal leuke poppen om te haken en ook kleertjes erbij.
Dit is mijn creatie geworden.