maandag 30 april 2012

Mijn PSP creaties

Graag wil ik jullie ook mijn PSP creaties laten zien.
Deze maak ik op de pc met allerlei plaatjes en tubes.
Ik heb ze allemaal zelf gemaakt en veel zelf bedacht.
Ik hoop, dat jullie ze mooi vinden.










Sprei


De sprei gaat toch iets anders worden dan ik eerder dacht.
Ik heb er toch maar blokken bij gemaakt van een lichte kleur met een bloem in het midden van de donker rose kleur. De lichte band in het midden blijft wel met bloemen. Die laat ik volgende keer zien.

Zo dus......


En zie je die mooie bloemen??????? Een cadeautje van manlief.

Mooi hè.


En we hebben vandaag heerlijk in de tuin gezeten. Wat was het fantastisch weer vandaag, echt heerlijk.
Mijn moeder hebben we opgehaald, zo kon ze gezellig bij ons in de tuin genieten.


Wij genieten nog even verder met een lekker bakkie koffie.
Tot de volgende keer!!!!
En een fijne avond.

donderdag 26 april 2012

Blokken aan elkaar haken

Ja, dat was niet makkelijk om de juiste steken te zoeken, zodat het naar mijn zin was. Tot ik op het blog van Rianne kwam en die lag heel goed uit, hoe je bokken aan elkaar haakt, zonder dat je het ziet. Dat was wat ik zocht. Geweldig!!!!!! Bedankt Rianne.   Kijk hier op Rianne's blog



Voorkant

Achterkant

De kleur van de sprei ziet er nu wel erg paars uit, terwijl het eigenlijk oud rose is, maar dat is op mijn andere foto's goed te zien.



dinsdag 24 april 2012

De helft is al klaar

Jazeker, het gaat bijzonder goed met de sprei..... De helft heb ik klaar, tenminste, de blokken en de band, die er tussen komt. En ja, daar ben ik best groos mee, want ik heb al zeker in geen 30 jaar meer gehaakt. En nu ineens ga ik als een trein en ik vind het heerlijk. Zeker als ik op al die blogs kijk met haakwerkjes. Jonge, jonge, wat is dat allemaal prachtig. Al die verschillende thema's en die mooie kleuren. Dan moet ik echt de pc afsluiten, anders zou ik arm worden van de katoen te kopen om al die tassen en spreien enz. te maken, maar, eerst moet ik mijn sprei afmaken, want ik kan niet verschillende projecten tegelijk doen. Eerst het één en dan het volgende...
Trouwens, de cake is dus helemaal op hoor, helaas niets voor jullie over gebleven. Sorry........



vrijdag 20 april 2012

Cake

De wekelijkse cake, zo noemen wijd dat maar, staat in de oven. Heerrlijk ruikt het, mmmmmm




En nu issie klaar!!!!!!    Taaaaadaaaaaa



En lekker dattie is, mjammie, en een lekker bakkie koffie erbij, dat is smullen hoor.....

donderdag 19 april 2012

Gehaakte sprei

De band is nu bijna af en bedenk me net, dat ik maar eens wat bloemetjes moet gaan maken en kijken hoe ik die ga plaatsen, want ik heb nog steeds twijfels over hoe ik dat ga doen. Ik heb zoveel mooie bloemen gezien om te maken, dus ook daar moet ik weer uit kiezen. Kijk hier maar eens..... echt geweldig
http://lindevrouwsweb.blogspot.com/p/links-van-leuke-haakpatronen-voor.html
Dit blog linkt ook weer door met de patronen naar andere blogs. Je kijkt je ogen uit. ( ik dan ), want, zoals je weet, ben ik sinds enkele weken weer bezig met haken na vele jaren en in al die jaren, is er heel veel bijgekomen aan leuke en mooie projecten.
Wel, ik ga maar weer eens haken, heb nu wel genoeg gezien.

Liefs, Marga


dinsdag 17 april 2012

De sprei

Op het ogenblik heb ik al 56 vierkanten en ben ik nu bezig met ecru voor een band tussen de vierkanten. Die band wil ik dan later met bloemen versieren. Maar, ik twijfel nog steeds hoe ik dat ga doen. Nou ja, daar kan ik dus nog lang genoeg over denken, want de sprei is nog lang niet klaar. Hij moet in ieder geval 2 meter lang worden en 1.80 meter breed en dan nog een mooie rand er omheen. Dus voorlopig ben ik nog wel even bezig.
Is er van jullie ook iemand bezig met een sprei en zo ja, wat voor soort sprei???? Ik zou het leuk vinden van jullie iets te vernemen of te zien.

Tot snel....

Vervolg stage

Zo, dat is al weer even geleden. De eerste dagen van de stage waren niet zo fijn. Hij mocht alleen maar dingen aangeven en gereedschap uit de auto halen. De dagen duurde zo weken.........
Maar, maandag met een andere monteur mee. Helemaal naar Utrecht en dan te bedenken, dat Hugo snel wagenziek is, maar, dat viel gelukkig mee, en het werk ook. Hij mocht zowaar zelf werk doen, helemaal zelfstandig. Dat viel dus helemaal goed en beter ook voor zijn beoordeling op school.

Nog anderhalve week en dan zit het er weer op voor Hugo.

woensdag 11 april 2012

Hugo loopt stage tot 27 april

Ja, onze zoon Hugo, 16 jaar, moest van school een stageplek zoeken. Hij heeft instal.elektro gekozen. Gisteren is hij dus begonnen en had er weinig zin in. Alles wat vreemd is, is nogal moeilijk voor hem. Hij werd netjes opgehaald door de monteur en daar ging hij. Pffff, kleine kinderen worden groot.......
Rond 17.00 uur weer thuis. Wij gelijk vragen over hem heen storten en, toen hij rustig zat kwamen de antwoorden: SAAAAI.   Wat saai????  Gewoon, deurbelletje vervangen, stopcontact vervangen, en dat was alles. Saai toch?
Ja, daar konden wij hem geen ongelijk in geven, maar, misschien vandaag wat meer andere zaken te doen? We wachten af.
Wordt vervolgd.......

dinsdag 10 april 2012

Gehaakte blokken

Dit zijn de blokken voor de sprei. De bedoeling is twee rijen blokken naast elkaar, dan een roomkleur streep ernaast en dan weer twee rijen blokken enz.      De bedoeling is dan om op de roomkleur streep bloemen te haken met bladeren en die er dan op naaien. Kan je er iets bij voorstellen???  Wel, als hij dan eindelijk af is, zal ik er een foto van maken en dan begrijpen jullie vast, wat ik bedoel.


Foto's haakwerk

Eindelijk de foto's van mijn werkjes.

Dit is het gordijntje. Het klopt niet helemaal. Ik kwam er pas te laat achter en had echt geen zin om opnieuw te beginnen. Het ziet er toch aardig uit????

 



Dit is het kussen. Vind het zelf wel erg leuk geworden. Gewoon wat verschillende granny squares gehaakt en aan elkaar gehaakt.

basis katoen Coton8 Mayflower van Scheepjeswol

basis katoen Coton8 Mayflower van Scheepjeswol

maandag 9 april 2012

Wat problemen


Ik blog pas en ondervond direct al wat probleempjes. Mijn berichtjes kwamen maar niet op mijn blog en nu ben ik aan het zoeken hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Dus, nog even geduld!!!!!! 









woensdag 4 april 2012

JARIG !!!!!!!!

Hoeraaaaaaaaa, vandaag ben ik jarig.
Alweer 59 jaar geworden. Sjonge, wat gaat de tijd snel.
Zoon is langs geweest en dochter in Duitsland een berichtje op facebook achter gelaten.
Heeft het te druk met hun Art Lounge.
In ieder geval ben ik niet vergeten.......

Tot de volgende keer!!!